Сотник Володимир Парасюк, відомий своєю промовою на Майдані та участю в антитерористичній операції на сході, таки вирішив балотуватися у народні депутати.

Попередньо Парасюк запевняв, що відмовив політичним силам на їхні пропозиції й не братиме участі у виборчій кампанії. Проте, 19 вересня хлопець заявив про протилежну позицію й повідомив, що таки піде у депутати – як самовисуванець.

«Прийняв рішення балотуватись до Верховної Ради. Вчора підготували всі документи. Зараз в дорозі до Києва, їду в ЦВК», - повідомив виборцям Парасюк.

Наразі невідомо, у якому окрузі балотуватиметься сотник. Припускаємо, що це буде виборчий округ № 122 (центр – м. Яворів). За таких умов конкуренцію Парасюку складуть Тарас Возняк (заявлений від Блоку Петра Порошенка) та міський голова Рави-Руської Ірина Верещук.

На минулих виборах народних депутатів у окрузі впевнену перемогу здобув представник ВО “Батьківщина” – Василь Пазиняк (54,74 %). Наразі невідомо, чи буде він кандидувати знову.

 

Додаткова інформація:
Ірина Швець,
прес-секретар камапнії спостереження у Львівській області
063 628 68 40
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.