В центрі Нової Каховки на Дніпровському проспекті навпроти будівлі міської ради на асфальті з’явився напис, в якому виборцям нагадують, що народний депутат Микола Дмитрук голосував 16 січня за диктаторські закони, які призвели до трагічних подій в країні.

10660236 575814005878360 3805471643756974524 n

фото журналіста Андрія Пилиповича 


Микола Дмитрук - діючий парламентарій (висувався від Партії регіонів), балотується в народні депутати по округу № 184 (центр – м. Нова Каховка Херсонської області).

Окрім прізвища Дмитрука, у написі на Дніпровському проспекті фігурпують також й інші депутати, що, відповідно до тексту графіті, просили Януковича про силовий розгін Майдану.  

Фотографії з графіті на асфальті опубліковав у відкритій групі на фейсбуці «Громадський актив Нової Каховки» Андрій Пилипович, журналіст місцевих газет «Ділові новини» та «Час». Хто зробив цей напис - невідомо.

На прохання спостерігачів ОПОРИ прокоментувати цю ситуацію помічник народного депутата Любов Василівна Груша відповіла, що коментувати нічого не будуть, бо Миколі Дмитруку нема в чому виправдовуватись.

За коментарями звертайтеся:
Наталія Богренцова – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28
[email protected]


Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.