19 вересня, в Херсоні напередодні святкування Дня міста відкривали фонтан за ініціативи Володимира Сальдо, діючого народного депутата, який нині балотується по виборчому округу № 182 (центр - Суворовський район м. Херсона). Жителі міста висловили різкий протест цьому заходу.

19 09 piket Kherson 3

Урочисте відкриття фонтану  проходило в Потьомкінському сквері, що у самому центрі міста. Ще до початку заходу тут зібрався численний пікет, громадяни вимагали пояснити, чи є офіційний дозвіл міської влади на влаштування фонтану саме в цьому місці, по цьому питанню активісти  підготували звернення до депутата міської ради Валентини Січової і збирали підписи серед учасників протесту і перехожих.

19 09 piket Kherson

Плакати, які були в руках у протестуючих громадян, нагадували про діяльність народного депутата Володимира Сальдо (висувався від Партії регіонів), колишнього херсонського міського голови, який працював на цій посаді майже три каденції. На плакатах були прямі звинувачення у злочинній діяльності на посаді мера, а також – у голосуванні за сумнозвісні закони 16 січня. Активісти також розповсюджували листівку, в якій містився перелік  «добрих справ» Володимира Сальдо.

19 09 piket Kherson 4

Акція цілком була мирною, лунала музика, концерт відбувся, проте, не обійшлося без сутичок, що виникли між протестуючими та охороною організаторів заходу. Сам народний депутат не з’явився, хоча його участь у відкритті фонтану була анонсована.

За коментарями звертайтеся:
Наталія Богренцова – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.