До кінця реєстрації у ЦВК кандидатів, що йтимуть до Верховної Ради України згідно календарного плану ЦВК залишилось менше тижня. Так у Луганській області зареєстровано вже 32 кандидата.

Порівнюючи біографічні відомості кожного з кандидатів, які опубліковано на сайті ЦВК, можна спостерігати тенденцію наявності більшості кандидатів від Луганської області, які проживають у іншій області.

Єдиний кандидат у ВО №104 (центр – м. Луганськ) Володимир Струк проживає у м. Луганськ.Але 18 вересня 2014 року Володимир Струк зняв свою кандидатуру

У іншому Луганському ВО №105 ЦВК зареєструвало вже одного кандидата Сергія Ткаченко, який проживає у м. Щастя, яке входить до ВО №105. У ВО №106 (центр – м. Сєвєродонецьк) усі 11 кандидатів проживають на території інших областей. З них 1кандидат проживає у Донецькій області, 8 кандидатів зареєстровано зі Львівської області, 1 кандидат проживає у м. Полтава і 1 кандидат проживає на території Луганської області у м. Красний Луч.

Єдиний зареєстрований кандидат у ВО №107 (центр - м. Лисичанськ) Марія Янчук проживає на території Львівської області.

Два кандидати, які йдуть у ВО №108 (центр – м. Красний Луч) також проживають не на території Луганської області. Зокрема згідно інформації Сергій Мошенський проживає у м. Київ, а другий кандидат Микола Солод проживає на території Львівської області.

Кандидат ВО №109 (центр – м. Краснодон) Олександр Воропаєв проживає у Луганській області у м. Красний Луч, у ВО №110 (центр – м. Алчевськ) єдиний кандидат Іван Гаврилів проживає на території Львівської області.

Цікава ситуація склалась у ВО №112 (центр – м. Рубіжне), де усі 5 кандидатів проживають у м. Львів.

У ВО № 113 (центр – м. Сватове) йде 1 кандидат зі Львова – Вербов Володимир Володимирович. Крім того по округу на сьогодні висунуто ще 2 кандидати з Луганська – це Анатолій Гацько і Віталій Курило, а також зареєстровано у ЦВК 1 кандидата –Ігоря Радченко з м. Рубіжне, що розташоване на заході Луганської області.

У ВО №114 (центр – смт. Станично-Луганське) ЦВК зареєструвало вже 6 кандидатів. Зокрема зареєстровано 2 кандидати з м. Київ, які мають однакове прізвище – Мошенський Валерій Захарович і Мошенський Сергій Валерійович. 4 кандидати проживають на території Луганської області. Так кандидат Микола Гапочка проживає у смт. Білокуракіне, Юрій Гарбуз проживає на самому кордоні з РФ у смт. Мілове у східній частині області, Сергій Філоненко проживає у смт. Біловодськ, що також розташований на сході Луганщини і Андрій Черкасов, який проживає у м. Луганськ.

Так станом на 19 вересня 2014 року у ВО Луганській області йде 16 кандидатів зі Львівської області, 4 кандидати з м. Київ, по одному кандидату з Донецької і Полтавської областей і 10 кандидатів з Луганської області.

19 09 infograf

 

 
 
Довідково: 
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.