На вулицях міста з’явились білборди Інтернет Партії України з зображенням її кандидата Дарта Вейдера та інших міфічних персонажів.

Під час виборів останніх років незмінно з’являється серед учасників перегонів і цей віртуальний персонаж, що є лідером  віртуальної  партії. Цей факт можна  сприймати як жарт, або як спробу ввести в оману виборців, проте на офіційному сайті Центральної виборчї комісії вже є повідомлення про реєстрацію виборчого списку Інтернет Партії України як субєкта виборчого процесу від 18 вересня 2014 року, тож її агітаційні матеріали вже мають відповідати вимогам закону.

20 Xerson 2

20 Xerson

На білбодах, що у великій кількості розміщені по всьому місту Херсону, не вказані «відомості про замовника цих матеріалів, установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання, що належить партії, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск» (п. 7 ст.68 Закон «Про вибори народних депутатів України»). Цей факт свідчить про те, що агітаційна продукція виготовлена не з виборчого фонду партії, а це є прямим порушенням.

Спостерігачі ОПРОРИ вже фіксували білборди Інтернет Партії України в Чернівцях, Черкасах, Луцьку

За коментарями звертайтеся:
Наталія Богренцова,
прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.