Відповідно до постанови Чернівецької міської територіальної виборчої комісії, котра була прийнята на засіданні 15 серпня, повторні вибори депутата Чернівецької міської ради у одномандатному мажоритарному виборчому округу №17 м. Чернівці призначено на 12 жовтня 2014 року. Повторні місцеві вибори призначаються на останню неділю шістдесятиденного строку з дня прийняття рішення про їх призначення, а виборчий процес розпочнеться за 50 днів до дня повторних місцевих виборів.

Нагадаємо, що проміжні вибори до Чернівецької міської ради, які мали відбутись 3 серпня, не відбулись у зв’язку з відсутністю фінансування. 7 серпня на своєму засіданні міська виборча комісія визнала факт непроведення проміжних виборів депутата Чернівецької міської ради в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі №17.

В поясненні йдеться, що «відповідно до ч. ст.60 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради АР Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» проміжні місцеві вибори проводяться за рахунок коштів відповідного місцевого бюджету. Водночас у бюджеті Чернівців на 2014 рік відсутній пункт, що мав би передбачати фінансування проміжних виборів до Чернівецької міської ради».

Тим часом проект рішення про фінансування проміжних виборів до Чернівецької міської ради оприлюднений на сайті міської ради і мав би розглядатись на сесії 28 серпня. 

На виборах, які мали відбутись 3 серпня, було зареєстровано одного кандидата – Василя Забродського, який своє право балотуватись виборював в судах.

chernivtsi 1 14

chernivtsi 2 14.jpg

chernivtsi 3 14.jpg