Кандидат у президенти України Анатолій Гриценко 23 квітня у рамках передвиборчої кампанії завітав на Рівненщину. У Рівному Анатолій він дав прес-конференцію, зустрівся зі студентами найбільшого ВНЗ, а також виступив на рівненському Майдані.

Спілкуючись з представниками ЗМІ у Рівному, Анатолій Гриценко зробив акцент на ситуації у Криму та в східних областях України.

Зокрема, він зауважив, що вважає дії керівництва України у кримському питанні «державною зрадою».

"Я не міг спокійно дивитися на те, як здають Крим, - говорить кандидат у президенти України Анатолій Гриценко. - Він мав бути українським. Ще в перші дні, коли 100 чоловік захопило дві адмінбудівлі, треба було протягом декількох годин, вночі, провести антитерористичну операцію, очистити ці будівлі, і не допустити проведення антиконституційних засідань та прийняття антиконституційних рішень. Це було реально. Я переконував в тому і Наливайченка, і Турчинова. Коли здали Крим, я сказав, що це державна зрада".

Проте, Анатолій Гриценко впевнений, що Крим вдасться повернути.

"Я проти повномасштабної військової кампанії в Криму, - зазначає Анатолій Гриценко. - Це буде вселенська катастрофа і тисячі загиблих з обох боків. Зараз треба визнати, як би це не було прикро, але Крим ми повернемо після того, як Україна і все світове співтовариство скине Путіна. У нього треба відібрати повноваження. Він творить зло, як для своєї держави, так і для нашої».

Щодо дій української влади на Сході, Анатолій Гриценко зазначив, що призначати голову антитерористичного центру треба було на сорок днів раніше, а не 7 квітня, як це зробив Турчинов. Міністру МВС Авакову, за словами Гриценка, не слід було анонсувати на Фейсбуку початок антитерористичної операції й взагалі не слід про неї говорити, адже проводить її не МВС, а СБУ.

Згадав Анатолій Гриценко й про ще одного кандидата у президенти – Юлію Тимошенко. Їй, за його словами, потрібно не створювати якісь паралельні мілітаризовані угрупування, а звітувати про дії й про бездіяльність членів своєї партії, адже вони, починаючи з О. Турчинова, займають чи не всі ключові пости в державі.

Щодо внутрішньої політики, Анатолій Гриценко також додав, що децентралізація влади таки потрібна й не лише на Сході.

"Вимога децентралізації влади, яка сьогодні звучить, справедлива, і актуальна не лише на Сході, але й на Заході, - говорить кандидат у президенти України Анатолій Гриценко. – Актуальна для Рівного, Луцька чи Закарпаття. Проблема в тому, що чиновник у Києві вирішує куди і які направити ресурси, на яку дорогу чи школу…"

Не зважаючи на важку ситуацію в країні, Анатолій Гриценко наголосив, що вибори Президента 25 травня обов’язково потрібно провести, а щодо своїх шансів у виборчих перегонах заявив, що найкращим варіантом був би «вихід в другий тур Гриценка й Порошенка».

Гриценко додав, що виборчу кампанію веде відкрито, що список усіх людей, хто дав йому гроші на виборчу кампанію, розміщений у нього на сайті, й навіть назвав свій номер телефону, зауваживши, що змінювати його не буде.

DSCN3901

DSCN3897

За коментарями звертайтесь:
Анатолій Бондарчук
Координатор спостереження ОПОРИ у Рівненській області
(096)9187408
Олександр Мельничук
Прес-секретар ОПОРИ у Рівненській області
(097)7190910