Із 23 квітня міська територіальна виборча комісія Чернівців розпочала процес реєстрації кандидатів на посаду Чернівецького міського голови, вибори якого відбудуться 25 травня 2014 року.

Як повідомляє спостерігач Громадянської мережі ОПОРА, станом на 10:00 24 квітня 2014 року до міськвиборчкомісії документи на реєстрацію подали екс-директор телеканалу ТВА та екс-депутат Чернівецької міської ради Василь Забродський та Петро Олексюк.

Також вчора, 23 квітня, відбулась конференція Чернівецької міської організації Політичної партії "УДАР". 46 членів партії із 50 запрошених проголосували за участь Чернівецької міської організації Політичної партії "УДАР" у позачергових виборах Чернівецького міського голови. У результаті одноголосного голосування кандидатом на посаду міського голови від "УДАРу" був обраний лідер місцевого Автомайдану Олексій Коломієць.

Олексій Коломієць був єдиною кандидатурою, яка обговорювалась на конференції. Ім’я народного депутата України Оксани Продан, що до цього моменту вважалась одним з теоретичних кандидатів на посаду Чернівецького міського голови від "УДАРу", протягом конференції не згадувалось.

Адже нещодавно Чернівецький "УДАР" звинуватив народного депутата Оксану Продан у грубому втручанні у перебіг робочих процесів та намаганні впливати на формування внутріпартійної структури. Правда, згодом, вона всі звинувачення спростувала і запевнила в тому, що конфліктів у міському осередку "УДАРу" немає.

Нагадуємо, важливу інформацію про вибори, порушення під час виборчої кампанії, хід та результати кампанії зі спостереження можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА:  http://oporacv.org/

За коментарями звертайтеся:
Надія (Вірна) Бабинська, тел.: +380502104847, virna(at)opora.org.ua
Назар Тимощук, координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Чернівецькій області
тел.: +38063 628 67 71, n.tymoshchuk(at)opora.org.ua

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.