Миколаївська організація Партії регіонів, яка залишається найпотужнішою політичною силою в Миколаєві і області навіть після подій на Майдані і втечі Президента В.Януковича, не буде висувати свого кандидата на посаду Миколаївського міського голови. Про це розповіла координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області Олена Кабашна після зустрічі 23 квітня ввечері з тимчасово виконуючим обов’язки голови Миколаївської обласної організації Партії регіонів Ігорем Дятловим.

З посиланням на І. Дятлова О. Кабашна заявила, що Миколаївська організація Партії регіонів підтримає одного з двох найбільш сильніших кандидатів – Юрія Гранатурова чи Сергія Ісакова. Підтримку нададуть тому кандидатові, програма якого буде найбільше відповідати інтересам розвитку міста Миколаїв.

Цікавості додає той факт, що в Миколаївській Партії регіонів розглядають можливість підтримки Сергія Ісакова, який завжди був в опозиції до Партії регіонів. Після подій на Майдані 27 січня цього року С. Ісаков написав заяву про складання повноважень депутата Миколаївської міської ради, до якої був обраний від партії «Третя сила». Своє рішення у заяві мотивував тим, що «Миколаївська міська рада, як орган народовладдя, повністю себе дискредитувала… Крім того, в складний для нашої держави час частина депутатів міської ради активно сприяє встановленню в країні диктатури». Додамо, що С. Ісаков вже не вперше бере участь у виборах міського голови - на виборах 2006 і 2010 року він займав друге місце після переможця Володимира Чайки, який помер 2 березня 2013 року.

Юрій Гранатуров – це секретар Миколаївської міської ради, виконуючий обов’язки міського голови. 22 лютого цього року він заявив журналістам про вихід з фракції Партії регіонів у міськраді, а 28 березня цього року – про вихід і з Партії регіонів, членом якої був протягом 10 років. Для Ю. Гранатурова ця кампанія в якості кандидата на посаду Миколаївської міського голови буде першою.

Наразі можна говорити тільки про найбільш вірогідну потенційність участі Юрія Гранатурова та Сергія Ісакова в виборах Миколаївського міського голови – жоден з них ще не є зареєстрованим кандидатом.

За коментарями звертайтесь:

Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
0950871785

Довідково:                                                                                                                                         
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.