25 травня 2014 р. призначені вибори Лисичанського міського голови. Кандидати на посаду міського голови повинні надати повідомлення у письмовій формі міській виборчій комісії про час і місце проведення зборів (конференції) з метою висування кандидатів на посаду міського голови за добу до дня проведення самих зборів. Однак 23 квітня цим правом не змогли скористатися  щонайменше 2 претенденти на посаду міського голови в м. Лисичанськ.

Так, двоє кандидатів на посаду міського голови Лисичанська Тетяна Вінник від Комуністичної партії України та Свєтлана Шевелева від «Батьківщини» не змогли подати документи, оскільки ТВК не працювало увесь день.

Як розповіла Тетяна Вінник, голова Лисичанської  міської організації КПУ: «23 квітня близько 10 год. ранку я прийшла до Лисичанської місцевої ТВК, щоб  зареєструвати повідомлення про проведення нашої партійної конференції, де буде висунуто мою кандидатуру, однак не змогла це зробити, оскільки двері ТВК були зачинені. Після обіду територіальна комісія так само не працювала. Додзвонитись до керівництва ТВК я не змогла. Піду завтра знову подавати документи». 

Олександр Федоров, керівник штабу кандидата на посаду міського голови Лисичанська від Батьківщини Шевелевої Світлани також підтвердив інформацію, що їх кандидат так само не зміг подати документи до ТВК, оскільки жодної людини там не було, а двері були зачинені.

Довготривалі спостерігачі ОПОРИ намагались зв’язатися з головою комісії Юрієм Шестаковим чи його заступником, але це не вдалося, оскільки жодні контактні телефони не відповідали, а в приміщення ТВК протягом дня жоден працівник чи член ТВК так і не з’явився. Довготривалі спостерігачі ОПОРИ змогли зв’язатися з членом ТВК.

Член Лисичанської ТВК Ольга Юсакова повідомила, що голова комісії зараз сильно хворіє, тому нікого і не було в ТВК, однак  відмовилась давати будь-які інші коментарі.

Службовці, які відмовились представитися та які працюють у тому самому приміщенні, повідомили довготривалих спостерігачів, що у ТВК не часто бувають люди, оскільки вона погано фінансується, у людей немає мотивації, а зараз ще і голова ТВК хворий.

Чи буде працювати ТВК у наступні дні, поки що це питання залишається відкритим. 

                                                                                                                                       

Довідково:                                                                                                                                         

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.