Депутат Київської міської ради Віталій Павлик застосовує схему заохочення виборців Дарницького району міста Києва, до виборчого процесу – роздає продукти харчування, маскуючи це під подарунки до свят та соціальну допомогу незахищеним.

Представники депутата Київради Віталія Павлика роздавали пасхальні набори виборцям вулиці Вербицького у Дарницькому районі столиці. Разом з пасками роздавали агітаційну продукцію: календарики і брошури про депутата.

Агітатори назвали таку діяльність довготривалою допомогою депутата громаді району. До того ж, зазначили, що Віталій Павлик неодноразово допомагав жителям Дарницького району, створюючи проекти покращення їхнього життя. Натомість, жодного з них агітатори назвати  не змогли. 

За повідомленням представника ОПОРА, агітатори Павлика ходили зі списками, в яких відмічали квартири, кому віддали подарунки. Отримали депутатські солодощі тільки зареєстровані мешканці.

Віталій Павлик на попередніх виборах пройшов до Київради під № 29 у списку Блоку Леоніда Черновецького. 

Pidkup vybortsiv Kyiv2

 

Pidkup vybortsiv Kyiv

 

Громадське спостереження ОПОРИ –  це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процессу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.