Агітаційні листівки депутата Київради Алли Шлапак роздають в районі метро «Дружби народів». На одній з них  - звіт депутата про роботу, їх клеять на інформаційних дошках під'їздів  на другій - вітання з Великоднем.  У листівці фігурує слово «кандидат»  попри те, що процес реєстрації  кандидатів ще не розпочато,  а отже і агітація у цей час  - порушення, абзац перший частини другої статті 41 Закону.

Алла Шлапак у коментарі для  мережі ОПОРА заперечила факт агітації, оскільки, на її думку, слово «кандидат» у листівці не варто вважати агітацією.

«Я вже багато разів казала, що Київрада має бути переобрана і моя позиція полягала в тому,  що вибори мали відбутися уже давно. Я це кажу з 2010 року.  Якщо я назвуся депутатом Київради – експерти точно так можуть зробити мені зауваження з приводу того, що Київрада уже тривалий час нелегітимна»,  - сказала Алла Шлапак. 

Вона додала, що наразі не визначилася з округом, де виставить свою кандидатуру. Водночас, листівки зі звітом і вітанням у Печерському районі розповсюджуються, оскільки уже дев’ять років у цьому районі діє громадська приймальня депутата. 

2014-04-22 10.22.11

2014-04-22 10.22.20

IMG 05141

 
Громадське спостереження ОПОРИ –  це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процессу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.