Сьогодні у Львові оголосили про створення штабу Руху опору – основного майданчика передвиборчої кампанії кандидата на пост Президента Юлії Тимошенко. Представляв завдання та найближчі кроки діяльності Штабу депутат Верховної Ради, член депутатської фракції ВО «Батьківщина» Ігор Васюник.

Популяризуючи месидж Тимошенко про неефективність витрачання коштів на передвиборчу агітацію через рекламні ролики, партійні прапори та символіку, нардеп наголосив на потребі протидії іноземній агресії, забезпеченні боєздатності армії та плановому проведенні виборів Президента України. Для цього, партійні офіси ВО «Батьківщина» переформатовано у штаби Руху опору, де працюватимуть мобілізаційні пункти до народного ополчення. У Львові такий пункт діятиме на вул. Івана Франка, 16. Координатором штабу призначено генерал-майора у відставці, колишнього першого заступника начальника Штабу західного оперативного командування Ігоря Рєпіна.

У рамках Руху опору заплановане навчання персоналу, де народне ополчення отримає відповідні знання для захисту держави від проявів агресії. На уточнююче питання, чи видаватиметься мобілізованим учасникам зброя, координатор штабу зауважив, що Рух опору є передусім національно-патріотичним, а його учасники лише покращуватимуть відповідні навички бойового досвіду.

Першочерговим завданням Львівського центру опору є недопущення можливих провокацій у місті 28 квітня (день створення дивiзiї СС «Галичина»), а також 9 травня (День Перемоги). Для цього заплановано проведення круглого столу з представниками ЛОДА, міської адміністрації, силовими структурами та іншими політичними партіями, де буде визначено формат протидії можливим провокаціям.

Детальніше:

Ірина Швець, прес-секретар кампанії спостереження Громадянської мережі ОПОРА у Львівській області – 032 254 61 63.

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.