Як повідомив Громадянській мережі ОПОРА голова Чернівецької обласної організації ВО «Свобода» Віталій Мельничук, виборчий штаб кандидата на пост Президента Олега Тягнибока в Чернівецькій області очолив народний депутат, свободівець Руслан Зелик. Народний депутат Руслан Зелик після виборів 2012 року був уповноваженим від ВО «Свобода» по Чернівецькій області.

Віталій Мельничук є заступником керівника обласного виборчого штабу Тягнибока. Наразі відбувається формування районних штабів, дільничних комісій, набір спостерігачів.

- Ми очікуємо, що передпрезидентська агітація буде буквально після 27 квітня в Чернівцях, - зауважив Віталій Мельничук.

Саме цього дня надійде агітаційна продукція загальноукраїнського характеру, зауважили в штабі.

Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, в районах Чернівецької області вже виставляються намети ВО «Свобода» (м. Заставна, м. Сокиряни).

На запитання щодо кандидатури від місцевої ВО «Свобода» на вибори Чернівецького міського голови, Віталій Мельничук повідомив, що наразі партійна організація визначається і до 26 квітня визначить, чи буде висувати свого кандидата.

Нагадуємо, важливу інформацію про вибори, порушення під час виборчої кампанії, хід та результати кампанії зі спостереження можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА  http://oporacv.org/

Детальніше:

Надія (Вірна) Бабинська, тел.: +380502104847, virna(at)opora.org.ua

Назар Тимощук, координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Чернівецькій області, тел.: +38063 628 67 71, n.tymoshchuk(at)opora.org.ua

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.