Спостерігачі ОПОРИ не змогли знайти кілька обладнаних місць для агітації за вказаними у рішенні адресами, деякі – не відповідають вимогам, а абсолютна більшість або пусті, або не містять політичної реклами.

Ще в березні 2014 року виконавчий комітет Сумської міської ради прийняв рішення, в якому визначаються місця для передвиборної агітації за державний кошт. Всього їх має бути 45, однакового зовнішнього вигляду та розміру: з синім фоном, на якому зображений Герб України, та напис «Вибори Президента України 2014» жовтим кольором. Довжина стенду чи дошки три метри, висота – півтора.

Невеликий моніторинг стану місць для агітації лише в одному спальному районі показав, що їх майже немає, а ті, що є, не використовуються за призначенням.

Обладнане місце для агітації лише по вул. Черепіна, 36, по проспекту ім. М. Лушпи, 9 стенд не відповідає вимогам. За адресами вул. Д. Коротченка, 33/1, пр-т ім. М. Лушпи, 12 - місця для агітації не обладнані, а пр-т ім. М. Лушпи, 47 – дошка для агітації розміщена на сусідньому будинку. За адресою вул. Інтернаціоналістів, 21 стенд відсутній, натомість місце обладнане біля будинку № 22, але не належним чином.

Cherepina 36

За коментарями звертайтесь:
Олександр Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90