Журналіст ОПОРИ намагалась відвідати чергове засідання ОВК № 75. Воно проходило у Комунарській районній адмінстрації. Коли представник ОПОРИ хотіла пройти усередину будівлі, до неї підійшов охоронець і відмовився її пропускати. Він мотивував це тим, що після 18:00 години діє пропускний режим. Тому вхід дозволено лише членам ОВК, а щоб потрапити на засідання, треба зателефонувати до виборчої комісії.

До журналіста вийшов заступник голови ОВК Павло Мерінов (від кандидата Дмитра Яроша) та провів її на засідання. Він намагався з’ясувати, звідки журналіст дізнався про засідання комісії. Зазначимо, що з офіційних джерел практично неможливо було дізнатися про дату та час засідання комісії.

На самому засіданні з 20-ти членів було 17. Варто відзначити, що на засіданні не було голови та секретаря комісії. Заступник голови Павло Мерінов зазначив, що вони поїхали до Києва на навчання.

На засіданні розглянули  питання про утворення спеціальної дільниці, що існує на тимчасовій основі (СІЗО по вул. Червоногвардійській, 36) та про затвердження кандидатур технічного персоналу і встановлення графіку чергувань членів ОВК.

За коментарями звертайтесь:
Юлія Кривенко
Прес-секретар
099 276 97 38
 
Катерина Коротченко,
координатор виборчих програм ОПОРИ у Запорізькій області
380505006577
 

Довідково:                                                                                                                                                                   

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.