Однією з найбільш проблемних окружних комісій на Луганщині є ОВК № 115. Лише з третьої спроби, з порушенням термінів, члени ОВК зібрали кворум та прийняли присягу 18 квітня 2014 р. 

Станом на 22 квітня 2014 р. комісія так і не має голови, секретаря та дієздатних 2/3 від складу комісії, оскільки двоє з тих 14 осіб, хто прийняв присягу 18 квітня вже відмовились працювати в ОВК. Голова та секретар також відмовилися працювати в ОВК, тому функції голови виконує заступник, а секретаря засідань обирають з числа своїх членів кожного разу.

У комісії відмовились працювати або не з’явились на засідання ОВК: Ярослав Жданов (подання від кандидата в Президенти Вадима Рабиновича), Артем Коропенко (подання від кандидата в Президенти Дмитра Яроша), Костянтин Нехтій (подання від кандидата в Президенти Вадима Рабиновича), Володимир Пюрецький (подання від кандидата в Президенти Олега Царьова), Федір Ткаченко (подання від кандидата в Президенти Володимира Саранова), Віктор Христіс (подання від кандидата в Президенти Юрія Бойка). Геннадій Руденко (подання від кандидата в Президенти Миколи Маломужа), Ігор Шевцов ( подання від кандидата в Президенти Сергія Тигіпка).

З 20 членів ОВК лише 12 висловили готовність працювати в комісії.

До того ж, у приміщенні ОВК поки що відсутня комп’ютерна та офісна техніка, не підключені Інтернет та телефонний зв'язок, немає й інформаційного стенду. Проте, варто зазначити, що таке погане забезпечення обладнанням окружних комісій є типовим для усіх ОВК Луганської області.

Як прокоментувала ситуацію в ОВК заступник голови ОВК № 115 Ірина Кіріченко: «На сьогодні ми не маємо голови та секретаря комісії, однак нам обіцяють в ЦВК, що скоро вони з’являться, і ми чекаємо цього. Поки що ми не маємо бухгалтера, казначейського рахунку, комп’ютерної техніки, столів, однак місцева влада заявила, що готова допомагати і сприяти у технічному забезпеченні роботи ОВК. Я думаю, що найближчим часом ситуація зміниться на краще. Поки що підстав стверджувати, що вибори можуть бути зірвані на ОВК немає. Є проблеми, які можна вирішити».  

 

Довідково:                                                                                                                                                                   

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.