Відомий на Івано-Франківщині журналіст Руслан Коцаба несподівано для своїх колег вирішив позмагатися за крісло народного депутата по 83-му виборчому округу. Про це він повідомив на своїй сторінці у мережі "Фейсбук", попросивши своїх друзів зібрати кошти на заставу у ЦВК, якщо вони вважають, що він гідний бути обраним до Верховної Ради.

"Моє рішення не спонтанне - обдумував від вранішньої прески чергового фейкового кандидата", - жартує Коцаба. І цілком серйозно пояснює: "Братиму участь у виборчій кампанії не для того, щоби вигравати, а для того, щоби грати! Грати в хвіст і в гриву за брехню, зухвалість, продажність та популізм! Гратиму всіх, хто заслуговуватиме. Шансів на перемогу у правдорубів немає жодних, тому наголошую, що "знімлюся" заздалегідь, аби бюлетені через мене не передруковували.

Сьогодні Руслан повідомив, що з допомогою соцмереж зібрав понад 20 тисяч гривень і вирушив до Києва реєструватися. Коцаба запропонував усім охочим подавати пропозиції щодо його передвиборчої програми у "Фейсбуці". "Всі ті, хто мені фінансово допомогли здійснити на Паску цю, за великим рахунком, журналістську авантюру-експеримент, мусять докластися і до написання і поширення в неті цієї виборчої програми. Заодно проекспериментуємо щодо "виборчих" можливостей Інтернету".

Журналіст також пообіцяв виконати дану ним раніше обіцянку "зливати якісний компромат на всіх кандидатів по 83-му виборчому окрузі, який я зобов’язуюся озвучувати всіма можливостями кандидата". 

За коментарями звертайтеся:

email: [email protected]

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.