Новопризначений голова ОВК 198 (центр – м. Черкаси, Соснівський район) Ігор Козлов, зазначений на сайті ЦВК як представник від Василя Цушка (безпартійний, самовисування). Утім, на запитання спостерігача ОПОРИ впевнено відповів – «від Тігіпка».

Постановою ЦВК № 297 від 17 квітня були здійснені зміни в складі ОВК. Серед замін було й призначення нового голови ОВК № 198 Ігоря Козлова. На сайті ЦВК чітко зазначений субєкт подання – Цушко Василь Петрович (безпартійний, самовисування). Проте наступного дня після офіційного призначення, 18 квітня, голова комісії на запитання нашого спостерігача, від якого він кандидата, сказав: «Від Тігіпка» (Сергій Тігіпко, безпартійний, самовисування). Варто зазначити, що в ОВК вже є член від Сергія Тігіпка. На уточнення, чи можлива присутність в одній комісії двох представників від одного кандидата, Ігор Козлов відповів: «Запретов нет».

 
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.