Сьогодні у Вінниці відбулася прес-конференція голови вінницького обласного виборчого штабу кандидата на пост Президента України Петра Порошенка - Григорія Заболотного.

Григорій Заболотний розповів про формування районних виборчих штабів у Вінницькій області та їх про очільників, серед яких народний депутат Олександр Домбровський (пройшов до парламенту по ВО №11) та екс-кандидат у народні депутати по ВО №18 Руслан Демчак (на виборах 2012 року зняв свою кандидатуру). Також Г. Заболотний закликав до ведення чесної та прозорої виборчої кампанії та наголосив, що їхня команда сподівається, що вибори пройдуть в один тур.

Стосовно союзу з партією Віталія Кличка «УДАР» керівник обласного штабу Порошенка заявив, що це «не передвиборча технологія, як багато хто вважає». Він зазначив, що це лише перші вибори, у яких беруть участь спільно ці дві команди.

На питання про кандидата на пост Президента Юлію Тимошенко Григорій Заболотний відповів, що «яку б тактику вона не обрала, вона не є ворогом, а лише опонентом».

«Останнє опитування Центру Разумкова показало, що серед тих, хто збирається голосувати, за Тимошенко готові голосувати лише 19%, в той час як за Порошенка – 42%. По суті на старті кампанії Порошенку не вистачає 8 % до перемоги в першому турі», - зазначив Заболотний.

Якщо буде другий тур, то, за словами Заболотного, найбільш ймовірна пара – це Порошенко-Тимошенко.

Також Г. Заболотний зауважив, що ймовірність двох турів є, але це лише довша та дорожча дорога до перемоги демократичних сил.

«Якби інші демократичні сили підтримали єдиного кандидата, ми б отримали перемогу вже в першому турі. Це не тільки було б демонстрацією нашої єдності, але й дозволило б зберегти значні кошти для бюджету України», - сказав Григорій Заболотний.

DSC05954

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.