21 квітня 2014 р. довготерміновий спостерігач Громадянської Мережі ОПОРА, журналіст видання «Точка ОПОРИ» був побитий невідомими особами під час відеофіксації акції протесту  сепаратистського руху Луганщини біля адміністративної будівлі СБУ. 

Як повідомив Максим Данильченко: «Я прийшов на акцію, щоб подивитись своїми очима як вона проходить, які агітаційні матеріали там розповсюджують, чи буде там хтось з кандидатів у Президенти України, оскільки за останні кілька тижнів багато хто з кандидатів відвідували мітингарів біля будівлі СБУ. Коли я почав відеофіксацію, то до мене підійшли якісь невідомі мені особи та почали вимагати щоб я забрав відеокамеру, оскільки вони мені забороняють знімати. Я думаю, що це представники самооборони Луганська. На моє повідомлення, що я представник українського ЗМІ, вони не реагували та говорили, що знімати можна лише російським ЗМІ. Вони схопили мене за руки, вдарили кілька разів по обличчю та вивели з місця де проходить акція. Зараз я почуваю себе добре та отримав невеликі пошкоджена. Я написав заяву в міліцію по факту мого побиття та перешкоджання моєї діяльності. Слід відмітити, що жодного правоохоронця до кого б я міг звернутися за допомогою, не було на акції протесту біля будівлі СБУ».  

Як прокоментував ситуацію Координатор громадського спостереження ОПОРА в Луганській області : «Цей факт Ми розглядаємо як тиск на представників українських ЗМІ в Луганську. Було порушено ст. 26 Закону України «Про друковані ЗМІ в Україні» та ст. 171 Кримінального кодексу України.  Треба відмітити, що обмеження прав журналістів в Луганську  стало «нормою». Це  реалії сьогодення в Луганську і з цим необхідно боротися».  

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.