Перші засідання окружних виборчих комісій № 211 та № 212 не відбулися 15 квітня. У запланований день присутні не долічили вісьмох членів своєї комісії, попри те, що всі вони були заздалегідь попереджені. Проте сьогодні, 16 квітня, активність у рамках засідання була легітимною.

До відома, 15 квітня засідання окружних виборчих комісій № 211 та № 212 було зірвано з цієї причини. Так, із усіх зареєстрованих членів, загальна кількість яких складає 21 особу в кожній з комісій, присутніх було відповідно 13 чоловік.

Серед членів окружної виборчої комісії № 212 (центр – місто Прилуки) були присутні тільки прилуччани. Інші члени, які є мешканцями міст Київ, Дніпропетровськ, Одеса та деяких прилеглих до міста сіл з невідомих причин до роботи не долучилися. Зокрема:

  • Матісько Юрій Іванович (Бахмацька р-н, с. Курінь). Кандидат - Рабинович В.З.
  • Данильченко Ростислав Вікторович (м. Київ). Кандидат – Кузьмін Р.Р.
  • Камалов Артем Володимирович (м. Київ). Кандидат –  Саранов В.Г.
  • Костенко Яків Володимирович  (м. Дніпропетровськ). Кандидат – Царьов О.А.
  • Любченко Гліб Ігорович (м. Чернігів). Кандидат – Цушко В.П.
  • Орлянська Вікторія Вікторівна (м. Чернігів). Кандидат – Королевська Н.Ю.
  • Прекрасний Сергій Миколайович (Прилуцький р-н, с. Яблуневе). Кандидат – Богомолець О.В.
  • Футурнюк Сергій Сергійович (м. Одеса). Кандидат - Ярош Д.А.

На повторному засідання цієї комісії кворуму вдалося досягти завдяки квоті кандидатки Богомолець. Його відвідав Сергій Прекрасний.

Подібна ситуація склалася під час роботи окружної виборчої комісії № 211. Добравши одного члена ОВК, сьогодні вдалося легітимізувати процедуру проведення повторного засідання. Проте ця комісія залишилися без головуючого. Про свою відмову від займання посади повідомила Наталія Назимко.

"Обезголовлена" й окружна вибора комісія № 213, де пані Олена Ломачинська в телефонному порядку усунулася від виконання власних спецальних обов’язків.

 
Ольга Різенко
прес-секретар
виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Чернігівській області

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.