Про це кандидат у Президенти заявив під час прес-конференції в інформагенції «Укрінформ» у середу, 16 квітня, у Києві. З огляду на ситуацію, очолювана кандидатом координаційна рада військовослужбовців та офіцерів України створила свій антикризовий центр, який почав самостійно діяти з метою врегулювання ситуації на сході. За словами кандидата, завдяки зусиллям антикризового штабу вдалося уникнути більш важких  наслідків на сході України.

malomuzh

Водночас, Микола Маломуж розкритикував створення аналогічних структур іншими кандидатами у Президенти, оскільки, на його думку, непрофесіонали у цій справі можуть нашкодити. «Надзвичайна зона відповідальності лежить нині на офіцерах, патріотах, які захищають свою державу», -  сказав Маломуж.

На запитання журналістів стосовно недовіри у суспільстві до військових і силовиків після подій на сході і в Криму Микола Маломуж заявив, що у прорахунках військових винні представники колишньої влади на чолі з Віктором Януковичем, натомість він та його команда нині в опозиції.

Також Микола Маломуж повідомив, що виборчі штаби розгорнуті по всій країні,  довірені особи та представники ОВК призначені, нині формуються представники та спостерігачі у ДВК (6 тисяч людей). Загалом, за його словами, до активу координаційної ради офіцерів та військовослужбовців входить 75 тисяч людей.  «У нас є всі можливості проконтролювати чесність і прозорість виборів», - зазначив Микола Маломуж.

По завершенню прес-конференції один з прихильників кандидата, який прийшов у залу під виглядом представника преси, у грубій, агресивній формі зробив зауваження журналісту радіо «Ера ФМ», стосовно неправильно, на його думку, поставленого запитання та пообіцяв поскаржитися керівництву журналіста.  

 

 

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ –  це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процессу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.