Запланована зустріч кандидата на посаду Президента України Анатолія Гриценка із хмельничанами змінила очікуваний формат. У залі міського будинку культури на триста місць замість кандидата до людей вийшов координатор головного виборчого штабу Тарас Стецьків і розповів про виборчу кампанію лідера «Громадянської позиції».

За словами Стецьківа, ситуація змусила народного депутата України Анатолія Гриценка залишатися працювати у Києві. Але він запевнив, що кандидат відвідає Хмельницький у травні, і це буде велелюдна зустріч на майдані. Щодо розвитку поточних подій, то команда Гриценка вважає, що президент Російської Федерації Володимир Путін, уподобавши собі титул «собирателя земель», «зайде в Україну так далеко, як ми дозволимо йому зайти».

«Попри велике бажання людей, які згуртовуються в організації самооборони і записуються добровольцями у Збройні сили та в Національну гвардію, дати відсіч агресорам, поведінка вищого керівництва України свідчить про відсутність у нього політичної волі до рішучих дій. А це надає Путіну впевненості у тому, що Україна слабка і від неї можна безкарно відкришувати цілі регіони. І ніякими переговорами з агресором, ніяким апелюванням до світової спільноти цього не зупинити. Світ нам почне допомагати тоді, коли побачить, що ми захищаємося», - прокоментував Тарас Стецьків.

До рішучих засобів подолання кризи належить і проведення президентських виборів. На переконання команди Анатолія Гриценка, усяке відтермінування – це затягування періоду відносного безвладдя в Україні. І при тій неповній легітимності влади ззовні легко нав’язувати федералізацію, різного роду референдуми. «Тому незалежно від розвитку ситуації в Україні ми повинні 25 травня обирати Президента. І на цьому етапі вибір необхідно робити на користь того лідера, котрий найшвидше організує безпеку країни», - наголосив тарас Стецьків. Крім того, цей лідер мусить провести тотальну люстрацію і долучити країну до європейської цивілізації.

Окрім Анатолія Гриценка, Тарас Стецьків вважає придатним на цю роль Петра Порошенка. Щодо Юлії Тимошенко, то частина провини за стан у країні лежить і на ній: «Турчинов – керівник парламенту і виконувач обов’язків Президента, Яценюк – Прем’єр-Міністр, Аваков – керівник МВС. І безумовно, що основний чоловік там Юлія Володимирівна», - пояснив Стецьків. Непослідовність її дій, переконані у команді Анатолія Гриценка, зумовлена тим, що вона досі не розуміє, що повернулася не у ту країну, в якій її незаконно було позбавлено волі.

Khmelnytsky-Stetskiv

 

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.