У понеділок, 14 квітня, на засіданні ЦВК було сформовано 213 окружних виборчих комісій для проведення позачергових виборів Президента 2014 року. На Тернопільщині вже сформовано 5 окружних виборчкомів.

Центри окружних виборчих комісій будуть розташовані у Тернополі (ОВК № 165, вул. Миру, 6) очолила представник кандидата у Президенти А.С. Гриценка Марія Мацук, у Збаражі (ОВК № 166, вул. Незалежності, 8) очолив представник М.М. Добкіна Віталій Карий,у Зборові (ОВК № 167, вул. Миру, 6) головою буде представник М.Г. Маломужа Ярослав Кметик, у Теребовлі (ОВК № 168, вул. Симоненка, 17) очолив представник Ю.В.Тимошенко Венера Решетинська і у Чорткові (ОВК № 169, вул. Шевченка, 23) головою буде представник П.М.Симоненка Людмила Костишак.

Окрім того, серед керівного складу окружкомів, а саме Зборівського та Теребовлянського, є представники від кандидата у Президенти України В.Г. Саранова (самовисуванець).

Прес-секретар Громадської мережі ОПОРА у Тернопільській області
Маряна Феник
0966761411

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.