Пізно ввечері 15 квітня в Сумській області сталося відразу два резонансних напади: стріляли в помешкання активіста Правого сектору та жорстоко побили автомайданівця, редактора однієї з найбільш тиражних газет.

Близько десятої вечора у місті Шостка невідомі бойовими набоями стріляли по вікнах помешкання активіста Правого сектору, депутата Шосткинської міської ради Віталія Ляшка. На щастя, обійшлося без жертв, хоча, за словами Віталія, куля пройшла в 20 сантиметрах від його 14-річного сина. Цікаво, що старший син Мирослав Ляшок є членом окружної виборчої комісії № 161 від кандидата у Президенти України Дмитра Яроша.

Потерпілий відразу викликав міліцію, а також повідомив про подію на своїй сторінці у мережі Фейсбук: «Півгодини тому стріляли мені у вікно. Трохи не вбили молодшого сина. Куля пройшла у 20 сантиметрах від нього. Бізнесу не маю. Висловлюю патріотичні переконання. Підозрюю проросійських зрадників. Вони відомі всім у місті. Особливе дякую Авакову, який каже, що мирним людям зброя не потрібна».

У коментарі ОПОРІ Віталій Ляшок заявив, що пов’язує напад зі своєю політичною та громадською діяльністю і вважає це актом залякування. В причетності до події він підозрює представників проросійських організацій, ймовірно спортивного клубу "Шкід".

Приблизно в той же час в Сумах невідомі жорстоко побили активіста сумського автомайдану, відомого журналіста, письменника, редактора газети «Панорама» Євгена Положія. Про це повідомила його дружина Анна: «Євгена жорстоко побили у власному гаражі. Він приїхав до дому, загнав машину в гараж, не встиг вийти з авто як отримав удар по голові, його кинули на підлогу, заламали руки і били, ліву руку зламали, відкритий перелом».

За коментарями звертайтесь:
Олександр Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90