Сьогодні та завтра окружні виборчі комісії проводять свої перші засідання. Найшвидше серед комісій Львівської області засідання проводила ОВК №124 з центром у м. Яворів.

Як розповідає довготерміновий спостерігач ОПОРИ, початок засідання було заплановано на 15:00. Проте, за дві години комісія так і не зібрала кворуму. Від початку засідання секретар намагалася додзвонитися до відсутніх членів комісії, але марно. Нагадаємо, що частина 2 статті 26 ЗУ «Про вибори Президента України» передбачає, що повноваження окружної виборчої комісії починаються з моменту складення присяги не менш як двома третинами її складу.

Присутні були лише 9 з 17 членів комісії. На засідання не зявилися голова (подання від кандидата Маломужа), заступник голови (від кандидата Симоненка) та ще 6 членів комісії (від Королевської, Кузьміна, Ляшка, Порошенка, Цушка та Яроша). Цікаво, що голова комісії Валентина Ємець мешкає у Полтаві. Тому, швидше за все, на цю посаду буде внесено подання про заміну.

Засідання перенесли на завтра, 16 квітня, на 18:30.

 

Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.