Нещодавно у Дніпропетровській області, зокрема у Дніпропетровську та Дніпродзержинську стартувала агітаційна кампанія кандидата у Президенти Олега Ляшка.

По усьому місту рясніють білборди із зображенням кандидата на Кримській передовій із написом «Я верну Украине Крим!».

«Своїм завданням на перший президентський термін бачу звільнення України від «паразитів»: сепаратистів, казнокрадів, корупціонерів і окупантів. Я поверну Україні Крим! Крим буде нашим! А моє стратегічне завдання - створення держави, у якій кожна людина матиме роботу, гідну зарплату і впевненість у завтрашньому дні. Це дозволить перетворити Україну в одного з світових економічних і геополітичних лідерів», - заявив Олег Ляшко на своєму офіційному веб-сайті. Наразі невідомо, коли кандидат завітає до Дніпропетровщини, щоб особисто поспілкуватися з виборцями.

Однак, як і в інших регіонах, зокрема на Вінничині, на білбордах на підтримку політика відсутні вихідні дані, що є порушенням. Відповідно до статті 59 ч. 3 Закону "Про вибори Президента України", «Друковані матеріали передвиборчої агітації повинні містити відомості про установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання відповідного кандидата на пост Президента України або партії, яка висунула кандидата на пост Президента України, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск та замовника відповідних матеріалів».

liashko dnipro

 

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.