Уже кілька кандидатів у Президенти визначилися зі своїми довіреними особами у територіальних виборчих округах. У Кіровоградській області поки є кому представляти лише Юлію Тимошенко та Петра Симоненко.

На сайті Центральної виборчої комісії розміщено інформацію про довірених осіб цих кандидатів у всіх п’яти округах. У 100 виборчому окрузі (м. Кіровоград) Юлію Тимошенко та Петра Симоненка відповідно представлятимуть депутати Кіровоградської міської ради від ВО «Батьківщина» та КПУ Павло Топчійта й Валентина Шаповалова.  У 101 окрузі (центр – м. Бобринець) – депутати обласної ради Ольга Гранатова та Зоя Секрет. Народний депутат України Валерій Кальченко стане довіреною особою Ю. Тимошенко у 102 виборчому окрузі (центр – смт Голованівськ). Петра Симоненка у цьому окрузі представлятиме пенсіонерка Лідія Кірєєва.

У 103 окрузі (центр – місто Світловодськ) Ю. Тимошенко представлятиме на виборах підприємець, член бюро обласної організації партії Олександр Кучер, П. Симоненка – пенсіонерка Валентина Коробка.

У 104 окрузі (центр – місто Олександрія)  довіреною особою лідерки ВО «Батьківщина» буде депутат обласної ради Віталій Журавльов, лідера КПУ – Андрій Деревянко.

Нагадаємо, згідно зі ст. 67 ЗУ «Про вибори Президента України», довірені особи кандидата на пост Президента України у регіоні мають право вести агітацію за кандидата. Вони також сприяють йому у проведенні виборчого процесу, представляють його інтереси у відносинах з виборчими комісіями, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування, засобами масової інформації, об'єднаннями громадян та виборцями.

За коментарями звертайтесь:
Патруль Євгеній
Координатор ОПОРИ у Кіровоградській області

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.