15 квітня відбулась прес-конференція Володимира Куліша, керівника Чернівецького регіонального виборчого штабу кандидата на пост Президента Петра Порошенка. Пан Куліш представив програму Порошенка та керівництво штабу.

Як повідомив Володимир Куліш (депутат Чернівецької обласної ради, нашоукраїнець, директор Дирекції з будівництва Дністровської ГАЕС, екс-представник Президента в АР Крим (2003-2006 рр.), екс-голова Чернівецької ОДА (2006-2010 рр.)), сьогодні, 15 квітня, на прес-конференції пропозицію очолити регіональний штаб він отримав особисто від Петра Порошенка, якого знає з 2002 року.

 

 

kulish chernivtsi

Володимир Куліш запевнив, що на період виборчої кампанії він взяв відпустку. І переконаний, що виборчу кампанію очолений ним штаб буде проводити без дискредитації кандидатів у Президенти від демократичних сил. Щодо формування команди, то керівник виборчого штабу Петра Порошенка зазначив наступне: «Ми не співпрацюємо з Партією регіонів і з комуністами. Точно не співпрацюємо з одіозними людьми, які себе дискредитували за останні чотири роки. І в штабах, і у виборчих дільницях підбираються люди, які переважно до цього часу не брали участь у політиці, які сьогодні мають авторитет і дійсно є новими обличчями. Наше завдання – сформувати команду, яка завтра, змобілізуючись, стане новою політичною силою, яка унеможливить той шлейф, який сьогодні має та чи інша політична сила».

 Також керівник виборчого штабу наголосив: «Зараз мова йде формування штабів, прізвища узгоджуються, вони проходять перевірку в службі безпеки компанії виборчої. Точно працює Григорчук Людмила (ОПОРА - редактор новин 5 каналу в Чернівцях), вона відповідає за інформаційний блок. Точно працює Михайло Павлюк (ОПОРА - депутат Чернівецької обласної ради від Нашої України), який відповідає за блок організаційний, Романко Тарас відповідає за кадрову роботу, Добржанський Сергій (ОПОРА - під час президентської виборчої кампанії 2010 року працював у штабі Сергія Тігіпка) відповідає за підготовку та організацію дня голосування. Ще деякі прізвища є, але вони зараз проходять узгодження, як і керівники районних штабів.

На запитання спостерігача Громадянської мережі ОПОРИ щодо того, що Володимир Куліш в 2012 році висловлювався в підтримку за кандидата в народні депутати від Партії регіонів Артема Семенюка, він відповів: «Хочу сказати однозначно, що моїм іменем і моєю позицією абсолютно скористались. Тобто в мене не було заяв на підтримку кандидата в народні депутати. Не було. Крапка. Стосовно співпраці з Партією регіонів. Ніякої співпраці з фракцією Партії регіонів не було. Ніяких спільних заяв. Ніяких спільних політичних чи якихось інших рішень».

На запитання щодо підтримки кандидатури на посаду мера Чернівців, Володимир Куліш повідомив, що їхній штаб працює на президентських виборах і участі у виборах мера не бере. Керівник штабу не назвав суму коштів, які планують витрати на роботу штабу, вказавши, що здебільшого люди будуть працювати на волонтерських засадах і наголосив на важливості підтримки Віталієм Кличком кандидатури Петра Порошенка на пост Президента України.

Спостерігач Громадянської мережі ОПОРА запропонував керівнику штабу оприлюднити власну декларацію про доходи та майно за 2013 рік і Володимир Куліш погодився.

 

Володимир Куліш наголосив, що у штабу «немає інших амбіцій, ніж перемогти на виборах». Також повідомив, що в перших числах травня відбудеться тур Петра Порошенка по Чернівецькій області.

У той час, як тривала прес-конференція, спостерігачі ОПОРИ зафіксували, що в місті розклеювали рекламу на біг-бордах на підтримку Петра Порошенка. Нагадаємо, першою зовнішньою політичною рекламою в Чернівецькій області були біг-борди на підтримку Олега Ляшка.

kulish chernivtsi2

За коментарями звертайтеся:
Надія Бабинська, тел.: +380502104847, virna(at)opora.org.ua
Назар Тимощук, координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Чернівецькій області
тел.: +38063 628 67 71, n.tymoshchuk(at)opora.org.ua

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.