Центральна виборча комісія шляхом жеребкування сформувала керівний склад окружних виборчих комісій (ОВК) України на позачергових виборах Президента України. По дві керівні посади отримали представники кандидатів у Президенти Наталії Королевської та Вадима Рабіновича, натомість представники Юлії Тимошенко та Сергія Тігіпка – жодної.

На підставі подання кандидатів на пост Президента України щодо складу окружних виборчих комісій, 14 квітня Центральна виборча комісія (ЦВК) утворила 213 ОВК, у тому числі 5 ОВК на Рівненщині. Окружна виборча комісія № 157 (центр – м. Дубровиця) та ОВК № 158 (центр – м. Сарни) мають по 18 членів, ОВК № 154 (центр – м. Рівне) та ОВК № 156 (центр – м. Дубно) мають по 17 членів, а ОВК № 155 (центр – смт Гоща) має усього 16 членів і є найменшою в Україні за складом.

Більшість кандидатів у Президенти делегували у комісії по 5 представників, і лише у Вадима Рабіновича таких представників 4, а у Рената Кузьміна – 2. Найбільше за результатами жеребкування у ЦВК пощастило представникам Наталії Королевської та Вадима Рабіновича, представники яких отримали по 2 місця у керівному складі ОВК. У Королевської – голова (ОВК № 154) і заступник (ОВК № 156), у Рабіновича – два секретарі (ОВК № 156 та ОВК № 158).

Ще 11 кандидатів отримали по одному місцю у керівному складі ОВК, а представники Ю. Тимошенко, С. Тігіпка, В. Куйбіди, О. Богомолець та Д. Яроша мають представництво лише серед звичайних членів ОВК. Інші 5 кандидатів, а саме: О. Царьов, М. Добкін, А. Гриненко, В. Коновалюк, В. Саранов взагалі не мають представників в ОВК Рівненщини, оскільки не делегували своїх кандидатів.

Розподіл членів окружних виборчих комісій на Рівненщині

Кандидат

кількість членів ОВК

голова ОВК

заступник голови ОВК

секретар ОВК

члени ОВК

Богомолець Ольга

5

     

5

Бойко Юрій

5

1

   

4

Гриненко Андрій

0

       

Гриценко Анатолій

5

1

   

4

Добкін Михайло

0

       

Клименко Олександр

5

   

1

4

Коновалюк Валерій

0

       

Королевська Наталія

5

1

1

 

3

Кузьмін Ренат

2

 

1

 

1

Куйбіда Василь

5

     

5

Ляшко Олег

5

   

1

4

Маломуж Микола

5

   

1

4

Порошенко Петро

5

1

   

4

Рабінович Вадим

4

   

2

2

Саранов Володимир

0

       

Симоненко Петро

5

 

1

 

4

Тимошенко Юлія

5

     

5

Тігіпко Сергій

5

     

5

Тягнибок Олег

5

 

1

 

4

Царьов Олег

0

       

Цушко Василь

5

 

1

 

4

Шкіряк Зорян

5

1

   

4

Ярош Дмитро

5

     

5

 

За коментарями звертайтесь:

Анатолій Бондарчук
Координатор спостереження ОПОРИ у Рівненській області
(096)9187408

Олександр Мельничук
Прес-секретар ОПОРИ у Рівненській області
(097)7190910
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.