В окрузі №164, Збараж, розпочалося відзначення Дня вчителя. В офіційні програмі, за участю керівників РДА беруть участь й кандидати. Принаймні вони роздають грошові премії й отримують за це політичну підтримку від держслужбовців

Одне з перших відзначень Дня вчителя, що припадає на першу неділю жовтня, відбулося в Шумському районі (округ №164, Збараж). На одній сцені районного будинку культури було місце як Голові райдержадміністрації Віктору Садовському, так і кандидату-самовисуванцю Володимиру Клименку.

Кандидат, який очолює фонд «Галичина-Волинь» і відомий в області реалізацією не одного масштабного проекту, про що уже не раз писала ОПОРА, цього разу вітав педагогів і вручав їм дипломи та грошові премії. Зауважимо, що і дипломи, і премії (в сумі 200 грн) на районному святі були від БФ «Галичина-Волинь». Окрім цього, Володимир Клименко запевнив присутніх, що наступного року ще більше дітей буде оздоровлено на морі (цього літа 500 дітей округу завдяки меценату відпочивали в Криму).

Шумськ

Шумськ

В свою чергу, представники районної влади, дякуючи кандидату, не забули відзначити, що сьогодні він кандидат, але точно буде депутатом. При цьому, заступник голови РДА скромно додала:  «це я не повинна говорити».

Тим часом ОПОРА наголошує, що непрямий підкуп виборців є прямим порушенням ч. 13 ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів», у якій забороняється проводити передвиборчну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки мінімального розміру заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей.

Крім того, п. 1 ч. 21 ст. 74 цього ж закону забороняє кандидатам у депутати, які займають посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, використовувати для будь-якої роботи, пов’язаної з проведенням передвиборчої агітації, інших посадових осіб органів місцевого самоврядування.

За коментарями звертайтесь:
Святослав Липовецький,
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА в Тернопільській області
[email protected], 097 548 34 08