Вересневі робочі поїздки голови Хмельницької облдержадміністрації Василя Ядухи у райони та міста області мають меценатсько-пропагандистський характер. Вручаючи закладам охорони здоров’я та освіти техніку й обладнання, придбані за бюджетні кошти, голова обласної організації Партії регіонів у своїх трибунних промовах переконує громадян проголосувати на найближчих виборах за свою партію

Так, за повідомленнями офіційного сайту Хмельницької ОДА, тільки у вересні Василь Ядуха провів не менше десяти зустрічей із виборцями. Наприклад, у Новоушицькому районі (округ №193) він передав новий автобус для Борсуківської школи І-ІІ ступенів і новий санітарний автомобіль Борсуківській амбулаторії загальної практики сімейної медицини. У Кузьмині Красилівського району (округ №189) губернатор вручив місцевій амбулаторії загальної практики сімейної медицини новий санітарний автомобіль, а загальноосвітній школі – сертифікат на мультимедійне обладнання.

Ключі від шкільних автобусів і автомобілів швидкої допомоги вручені на зустрічах у сусідніх Теофіполі й Білогір’ї, один шкільний автобус залишений в Ізяславському районі, а в Ярмолинецькому (округ №192) аж два – у Шарівській та Баламутівській школах. До речі, перша навчає старшокласників Вербки-Мурованої – рідного села губернатора, а друга – у селі, звідки Василь Ядуха розпочав свою кар’єру господарника (був головою колгоспу). Цей візит висвітлила й обласна партійна газета «НА ЧАСІ – РЕГІОНИ»: «Ці подарунки також особисто вручав Василь Ядуха. Під час урочистостей він підкреслив, що сьогоднішня подія є черговим звітом партії влади про виконання взятих на себе зобов’язань щодо реальних кроків покращення життя людей. Робота команди ПАРТІЇ РЕГІОНІВ з виведення економіки із тіні, залучення інвестицій дозволяє наповнювати бюджети всіх рівнів та реалізовувати соціальні ініціативи Президента України», - ідеться в партійному інформбюлетені.

Масово роздаючи бюджетні подарунки у вигляді комп’ютерних класів, обладнання, побутової техніки та спортивного інвентарю, обласна влада відзначила багатьох людей грамотами і подяками облдержадміністрації, нагрудним знаком «75 років Хмельницької області». «Не ті патріоти, які кладуть руку на серце. Це словесні патріоти, - протиставляє нагороджених людей своїм політичним опонентам Василь Ядуха. – Справжні патріоти – ті, хто сьогодні роблять конкретні справи, вболівають за реалізацію соціальних ініціатив Президента…».

У заходах робочої поїздки голови ОДА до Ізяславського району (ОВО №189), - як повідомляє прес-служба облдержадміністрації, - брав участь кандидат у депутати Верховної Ради України від Партії регіонів Віталій Олуйко. Таким чином, Василь Ядуха публічно підтримав кандидата. Крім того, велике зібрання на майданчику біля Теофіпольської школи №1, що на території того ж округу №189, було рясно оздоблене символікою Партії регіонів. «Я показую на ці прапори, тому що це прапори тієї політичної сили, яка дала цю владу і бореться за Україну й хоче підняти її з могили. І сьогодні ця влада міцна, щоб іти шляхом розвитку. Прошу підтримати цю владу, яка робить конкретні кроки – підтримати ту політичну силу, яка відповідає за цю владу».

Втім, Василь Ядуха використовував інші нагоди для агітації за кандидатів від Партії регіонів. Зокрема – під час виставки «Музей під відкритим небом» на майдані Незалежності у Хмельницькому, передбаченої офіційними заходами облдержадміністрації до Дня Незалежності України. Участь у ній взяли делегації з районів Хмельниччини. Підійшовши до намету з Летичівського району, (виборчий округ №191) голова ОДА звернувся до людей: «Ми вас хочемо попросити, – тут камер немає? – підтримати 28 жовтня Миколу Васильовича. Це те саме, що ви підтримаєте мене, розумієте? Щоб дальше розвивався Летичівський район». При цьому він вказав на голову обласної ради Миколу Дерикота – кандидата у депутати від Партії регіонів.

 

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.