6 листопада Тернопільська міська виборча комісія на своєму засіданні зареєструвала новообраних депутатів відповідної міської ради та призначила день її першої сесії.

Відповідно до ч.3 ст.89 ЗУ «Про місцеві вибори» в якій вказано, що «у п’ятиденний строк з дня отриманих документів, зазначених у частині першій цієї статті, територіальна виборча комісія приймає рішення про реєстрацію депутата, сільського, селищного, міського голови, старости» Тернопільська міська виборча комісія, 6 листопада 2015р., зареєструвала 42 новообраних депутати відповідної міської ради. Як зазначив голова Тернопільського міського виборчкому Віктор Дрозда, кандидати у депутати подали усі необхідні документи.

Також, керуючись ч.2 ст. 46 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні»Â  Тернопільський міська виборча комісія  постановила скликати першу сесію новообраної Тернопільської міської ради 11 листопада 2015р. на 10 год. в приміщенні залу засідань будівлі Тернопільської міської ради  за адресою вул. Листопадова 5.

Додамо, що в ч.2 ст. 46 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» зазначено, що «перша сесія новообраної сільської, селищної, міської ради скликається відповідною територіальною виборчою комісією не пізніш як через два тижні після реєстрації новообраних депутатів ради в кількості, яка забезпечує повноважність складу ради відповідно до статті 45 цього Закону. Перше пленарне засідання першої сесії відкриває голова зазначеної територіальної виборчої комісії, який інформує раду про підсумки виборів депутатів, а також про підсумки виборів відповідно сільського, селищного, міського голови. З моменту визнання повноважень депутатів ради нового скликання та новообраного сільського, селищного, міського голови відповідно достатті 42цього Закону головує на пленарних засіданнях ради першої сесії новообраний голова».

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково: 
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбулися 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.Â