Вчора, 2 листопада, Одеський окружний адміністративний суд закінчив розгляд позову кандидата в мери Одеси Олександра Боровика до Одеської міської територіальної виборчої комісії.

Як повідомляє спостерігач ОПОРИ, пізно ввечері суд виніс постанову, якою відхилив усі позовні вимоги кандидата.

О. Боровик вимагав скасувати постанови міської ТВК про визнання Геннадія Труханова обраним міським головою, про реєстрацію Г. Труханова міським головою, про черговість кандидатів у депутати у виборчих списках місцевих організацій партій, про визнання обраними депутатів Одеської міськради та про реєстрацію депутатів Одеської міськради.

Таким чином, суд відхилив всі п'ять позовів О. Боровика: крім позову до міської ТВК, він також програв позови до Суворовської, Малиновської, Київської, Приморської районної ТВК, тобто, до всіх районних у місті Одесі виборчих комісій. У цих позовах він вимагав провести повторний підрахунок голосів на низці виборчих дільниць та скасувати протоколи районної ТВК про результати виборів.

За офіційними даними Центральної виборчої комісії, кандидат у мери Одеси Олександр Боровик посів у виборах друге місце після Геннадія Труханова (набрав 24,6% голосів проти 51,93% у переможця).

Член команди голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі – Олександр Боровик – продовжує заявляти про масові фальсифікації під час підрахунку голосів та вже подав апеляції у програних справах. Водночас результати виборів, які в Одесі пройшли в один тур, зазнали гострої критики від Міхеїла Саакашвілі, який зазначив, що Одеську міську раду, зокрема «захопили зелені чоловічки», натякаючи на порушення виборчого законодавства.

Довідково: 

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.Â