АНОНС

29 квітня 2015 р. о 10:00-14:00 у Києві (вул. Володимирська, 55, Національна академія наук, Секційна зала, 3 поверх) відбудеться публічне обговорення «Безпековий аспект виборів та перспективи виборчого процесу в Донецькій та Луганській областях»Як забезпечити виборчий процес і голосування на прифронтових територіях Донбасу під час місцевих виборів? Яким чином не/сприятиме цьому інформаційний простір в Луганській і Донецькій областях? Які безпекові інновації можливо втілити вже до осені? Про це говоритимуть народні депутати України, урядовці, члени ЦВК, представники органів влади Донецької і Луганської областей, провідні експерти з виборчого права, представники політичних партій і громадських організацій.

Метою публічного обговорення є напрацювання рекомендацій Верховній Раді України, народним депутатам України, іншим суб’єктам права законодавчої ініціативи, ЦВК щодо врахування безпекової, суспільно-політичної та інформаційної ситуації в Донецькій та Луганській областях під час проведення реформи законодавства про місцеві вибори та організації відповідного виборчого процесу. Захід включатиме три основні блоки обговорення:

1) Місцеві вибори в Донецькій та Луганській областях: перспективи дотримання стандартів виборчого процесу на прифронтових територіях та загальна оцінка  викликів;

2) Відновлення українського інформаційного простору як передумова виборчого процесу в Донецькій та Луганській областях;

3) Безпека на виборах в Україні: зміни виборчих процедур та новітні технології, координація зусиль органів влади, навчання правоохоронців.

Online трансляція заходу:

Організаторами заходу є група громадських організацій у складі Громадянської мережі ОПОРА, Українського незалежного центру політичних досліджень, Інституту виборчого права, Інституту розвитку регіональної преси, Інтерньюз-Україна за підтримки IFES та USAID та Реанімаційного пакету реформ. До участі у заході запрошені народні депутати України, керівники виконавчих органів влади та органів місцевого самоврядування Донецької та Луганської областей, представники ЦВК, центральних органів влади, експерти з питань виборів і безпеки.

Участь у заході можлива за умови обов’язкової реєстрації тут і підтвердження організаторів: http://goo.gl/sNoxJA           

Реєстрація відкрита до 12:00 28 квітня.

Детальніше: Василь Бабич, прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА, тел.: 096 194 86 69.

Довідково:                                                                                                                                  
Громадянська мережа ОПОРА – це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні. 
 
Моніторинг парламенту | Website | Facebook | Twitter (#виборчареформа; #рада8; #опора)