23 жовтня 2014 р. о 12.00 в конференц-залі готелю «Україна» (вул. Київська, 3), відбудеться прес-конференція Громадянської мережі ОПОРА.

Напередодні Дня голосування ОПОРА презентує попередні підсумки спостереження за перебігом кампанії. Зокрема, Мережа проінформує про:

 

- випадки порушення виборчого законодавства,

- фінішний етап агітаційної епопеї, «мажоритарні війни»,

-зміни в Кримінальному кодексі України щодо виборчого процесу,

- особливості роботи мапи порушень та гарячої лінії ОПОРИ.

Також експерти повідомлять простан готовності виборчих дільниць до організації голосування і озвучать свої прогнози щодо перебігу дня виборів.  

 

Окрім цього, детальніше про кампанію спостереження розкаже:

  • координатор Мережі ОПОРА у Житомирській області
 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
Twitter:https://twitter.com/opora(@opora, #вибори14, #elect_ua)