Що для вас Новий рік? Для мене це - гірлянди, подарунки під ялинкою, палаючі свічки, шампанське, і посмішки сімей, які, за традицією, збираються разом. Зараз я вам розповім, що гірлянди можуть бути енергозберігаючими або працювати від сонячної енергії, новорічні іграшки - корисними і екологічно чистими, ялинка – справжньою. Всі ці елементи не можуть мати великого значення без посмішок ваших рідних, які будуть веселити вас у ці дні.

Чи знаєте ви, що все-таки жива ялинка набагато корисніша для екології та загалом для здоров’я, ніж штучна?

Річ у тім, що такі ялинки спеціально для свята і вирощуються. Поки вони ростуть , то поглинають вуглекислий газ і виробляють кисень. Молодим ялинам для того, щоб вирости потрібно більше вуглекислого газу, а це означає, що вони ще більше, ніж всі інші дерева беруть участь у роботі з фільтрації повітря. Та й в будь-якому разі можна купувати ялинку у горщику, а потім її пересадити.

Штучна ялинка, в основному, виготовляється в Китаї, й роблять її із пластику та металу. Саме ці матеріали під час виробництва такого деревця негативно впливають на навколишнє середовище. Подумайте, скільки затрачається енергії та скільки завдається шкоди природі, поки ялиночки транспортуються з іншого кінця світу до наших супермаркетів?

Найбільший мінус штучного деревця – це те, що його не переробляють, бо зроблені вони з поліхлорвінілу – пластмаси, а цей матеріал для переробки ну занадто дорогий. В будь-якому випадку справжню ялинку можна віддати на переробку, або завезти в село для використання її, як добрива, або вторинної сировини.

Хоча, натуральну ялинку теж можна просто викинути. Щороку на смітники викидають безліч ялинок, які доводиться спалювати разом з іншими побутовими відходами. Це дорого обходиться місту та приносить багато шкоди для природи.

Якщо ви вже вибрали новорічну красуню, то давайте поговоримо, як її прикрасити з користю для вас та природи.

Замість традиційних гірлянд ви можете вибрати гірлянди з енергозберігаючими лампочками LED. Такі гірлянди вже давно не новина у всьому світі, адже вони зберігають енергію, яка неймовірно затрачається під час новорічних свят. Світлодіодна (LED) гірлянда може бути використана як поза, так і в середині приміщення.

Яскраве світло, економічність і довговічність - ось три основні плюси світлодіоднимх гірлянд. Залежно від довжини самої гірлянди, коштувати вона буде від 99 гривень.

Також є гірлянди, які працюють від сонячної енергії та автоматично вмикаються, коли настає темрява.

Іграшки для ялинки краще використовувати такі, які зробленні із вторинної сировини. Чим ближче новорічні свята, тим більше хочеться творити. Саме зараз найбільш доречний час для виготовлення новорічних прикрас власноруч. Створити їх можна з чого завгодно, наприклад, ви можете зробити ялинкові іграшки з лампочок або використаного паперу. Варіанти можуть бути найрізноманітніші. Можна використовувати тісто, шапочки з тканини, структурну пасту для створення бурульок і об'ємного рельєфу, забарвлення і декорування блискітками і намистинами, а можна - пов'язати на цоколь лампочки красивий бант, а саму її просто пофарбувати у ваш улюблений колір. Детальні інструкції зі створення такої краси елементарно можна знайти у всесвітній мережі Internet.

Якщо ж у вас немає часу на створення іграшок для вашої новорічної красуні, то ви завжди можете замовити собі такі іграшки у майстрів handmade.

Нарешті, у зв’язку з віялові відключеннями електроенергії по всій країни, на святковий стіл можна поставити свічки з рослинної воску, які не містять нафтопродуктів. Це створить атмосферу свята і дозволить заощадити електроенергію.

Святкуючи, не забувайте економити енергію, щоб зекономити сімейний бюджет, а з тим - і державний.