На парламенських виборах партія ВО «Свобода» в Запоріжжі набрала 6%. На президентських вони планують взяти не менший відсоток. Рейтингу партії додає і те, що її перші обличчя стояли в Запоріжжі на Майдані. ОПОРА поспілкувалась з головою Запорізької обласної організації ВО «Свобода» Віталієм Подлобніковим і дізналась останні новини зі штабу.

IMG 3102Як проходить підготовка до виборів у Вашій партії?

Для нашої політичної сили - це не перші вибори, тому у нас вже є напрацьований колектив, який хоче брати участь у виборах. Ми вже «закрили» всі дільниці. Також варто зазначити, що до нас почали приєднуватися нові люди і це не може не радувати. 

Скажіть, коли в Запоріжжі розпочнеться агітаційна програма партії ВО «Свобода»?

Вже з 11 квітня нам надішлють інформаційні газети і ми будемо виставляти наші намети. Також у нас буде активна інформаційна кампанія в області. Ми готуємо 10 похідних груп. Вони будуть проводити інформаційну програму в селах. Наші активісти виїзжджатимуть на місце і спілкуватимуться там із місцевими мешканцями. Ми зіштовхнулися з тією проблемою, що як в Запоріжжі, так і в області йде дуже погана інформаційна кампанія. Тому будемо робити все можливе для того, щоб доносити до населення правдиву інформацію.

Майдан знінимв ставлення до представників ВО «Свободи» в Запоріжжі?

Мені здається, що Майдан змінив не тільки ставлення до нашої партії, а і взагалі відношення  запоріжців до України. Нам дуже приємно, що до нашого офісу дуже часто приходять люди і пропонують співпрацювати з нашою партією. Також варто відзначити, що останнім часом до нас звернтаються представники етнічних меншин, які живуть в Запоріжжі. Більшість з них спілкуються російською мовою, але все одно приходять за допомогою до нас. І це не може не радувати. Приємно, що зараз люди, як ніколи відчувають себе українцями.

Як ви вважаєте, на цих виборах в Запоріжжі будуть фальсифікації?

Як на мене, то ці вибори в Запоріжжі не будуть такими «брудними», як парламентські. Я спілкувався із своїми колегами з «Батьківщини». Вони налаштовані, щоб працювати і робити все можливе, щоб не було фальсифікацій. Також вже зараз в Запоріжжя приїхали спостерегачі від ОБСЄ.

Віталію, як Ви вважаєте, в Україні є ймворність зриву виборів?

Ми всі прекрасно знаємо, що нашому зовнішньому ворогу не потрібен легітимний президент. А тому вони будуть робити все можливе задля того, аби зірвати вибори. Однак вони повинні розуміти, що подібна ситуація впливає, як позитивно, так і негативно на самих українців. Негатив в тому, що проросійські канали покажуть так, що люди захочуть стати частиною Російської Федерації. Однак позитив в тому, що люди, які вважають себе українцями, гуртуються та відстоють свою позицію бути у складі України, а не іншої країни.

Віталію, наразі у східних регіонах дуже складна політична ситуація. А чи є тут ймовірність захоплення адмінбудівель сепаратистами? 

Для того, щоб в Запоріжжі сепаратисти захопили державні будівлі, необхідно привести з області близько двох тисяч людей. Справа в тому, що в самому місті немає такої кількості сепаратистів, які б могли створити щось серйозне. Свою роль у неактивності сепаратистів в нашому місті відіграв і Майдан. Ми почали стояти з листопада. Тим самим ми продемонстрували, що Запоріжжя – за європейські цінності, а не за проросійські, які пропагував колишній президент України.

За коментарями звертайтесь:
Юлія Кривенко,
прес-секретар
099 276 97 38
Катерина Коротченко,
координатор виборчих програм ОПОРИ у Запорізькій області
380505006577

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.