Перебуваючи в центрі останніх виборчих перепитій, які були пов’язані з іменем Олега Ляшка, громадянська мережа ОПОРА намагалася з’ясувати ставлення самого пана Ляшка до того, що наразі відбувається на теренах Чернігівщини

Олеже Валерійовичу, на Вашу думку, Радикальна партія подолає 5%-ий бар’єр?

Звичайно. Якби наша сила не представляла загрози, хіба б наші політичні опоненти робили провокації в мій бік? Насправді ж вони бояться, тому намагаються мене дискредитувати.

Чого ж ви тоді не пішли першим номером по списку?

Тому що я вважаю, що, якщо є можливість виставляти кандидата по округах і вигравати у регіоналів, це треба робити обов’язково. Бо якби я не пішов по цьому округу, тут би переміг Голиця, який би побіг у фракцію Партії регіонів. А регіоналів має бути якнайменше в парламенті. І оті всі вожді: Яценюки, Турчинови, Кириленки, Гриценки мали не в список іти, а по округах. Бо вийде так, що по списку опозиція набере більше, а за рахунок мажоритарників регіонали наберуть більшість в парламенті. І винувата в цьому буде опозиція.

Звідки у Вас гроші на кампанію. Зокрема, на зовнішню рекламу?

З партійного рахунку, з виборчого фонду, так як це і передбачено виборчим законодавством.

Ким виборчий фонд наповнювався? Хто є спонсорами радикальної партії Олега Ляшка?

Вам по прізвищах розказати чи як? Я ж Вам сказав, згідно з виборчим законом створено виборчий фонд, куди надходять кошти з різних джерел. Хто бажає, той і підтримує. Буду вдячний, якщо і Ви підтримаєте, бо грошей не вистачає. Ви краще спитайте у Голиці чи у Неволька, з яких джерел вони фальшиві газети на мене друкують.

Кажуть, що у Вас з паном Голицею були досить дружні стосунки, поки ви не стали політичними опонентами. Як Ви це прокоментуєте?

Ніколи я з ним не дружив. Я знав, що є такий хабарник у Києві, який квартири дерибанить, 15 років уже квартирами займається. Уявіть, колись я займався питанням газифікації с. Плиски та попросив у нього допомоги. Він не дав нічого. І по сьогоднішній день його рідне село залишається без газу.

 

Команда Голиці відхрещується від провокаційних листівок у Ваш бік, а також запевняють, що це могли зробити і штабісти Радикальної партії для підняття Вашого рейтингу. Що скажете?

У мене немає потреби піднімати свій рейтинг. У мене з рейтингом все нормально. Це треба бути хворою людиною, щоб розповсюджувати газети, поливаючи себе брудом. Я нормальний чоловік, і у мені немає ні часу, ні потреби, ні грошей займатися провокаціями.

На своїй сторінці в мережі Facebook, а також під час  ярмарку у Бахмачі Ви говорили про 10 млн грн, які Вам пропонував Голиця. Розкажіть детальніше за яких умов і коли це сталося.

Зустріч відбулася в Києві. Він мені зателефонував і запропонував «про життя поговорити». Далі Ви знаєте. Я йому відповів таке: «Ти накрав ті гроші, а тепер лізеш в Верховну Раду України, щоб вкрасти ще більше». Потім послав. На цьому ми і розійшлися.

Як оцінюєте шанси на перемогу Василя Амельченка, що йде проти Рибакова по 207 округу та Романа Зуба по партійному списку?

Нормально оцінюю. Зуб має хорошу електоральну підтримку, а Амельченко переможе Рибакова. Зальотний одеський контрабандист, який не їздить по людях і не знає проблеми людей, приїхав в чернігівську глуш і сподівається, що по глухих селах люди його виберуть. Цього не буде. Я не думаю, що народ такий дурний.

Усі кандидати активно готують подарунки до 1 вересня. А що ви будете дарувати школярам?

Я не займаюся підкупом, моя зброя – це слово. В Біблії написано, що першим було слово. Я несу до людей слово правди.
Ольга Різенко
прес-секретар

За коментарями звертайтесь:
Євгеній Романенко,
координатор кампанії громадського спостереження
за парламентськими виборами мережі ОПОРА у Чернігівській області
0931048991
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.