Інтригою для жителів виборчого округу № 159 (Сумська область, центр – у Глухові) була кандидатура від Об’єднаної опозиції. Дуже довго з кандидатурою визначалися, але зрештою стало відомо, що від опозиції на вибори піде свободівець Артем Семеніхін.

Йому 30 років. Уродженець міста Конотоп. Закінчив Київський національний торгівельно-економічний університет за спеціальністю фінансовий аналітик. Є приватним підприємцем та головою Конотопської організації ВО «Свобода», член Економічної ради партії, активний громадський діяч. Ми зустрілись з Артемом в його перший приїзд до Глухова.


semenihin

- Пане Артеме, сьогодні вже є фактом, що по Глухівському округу Ваша партія отримала право висунути єдиного кандидата від Об’єднаної опозиції. Відомо, що раніше Ви планували балотуватися по сусідньому округу. Як Ви ставитесь до того, що раптом стали кандидатом по Глухову?

- Це нормально. Я є членом партії. Як партія скаже, так я і маю робити. В мене є завдання, є мета, а засоби знайдуться. Чи це буде Глухів, чи це буде Львів, чи то буде Донецьк - мені все одно.

- В окрузі немає розбудованих структур «Свободи» і рейтинг партії на останніх виборах теж невисокий. Виходячи з цього, ваша головна мета працювати на список чи виграти вибори в окрузі і стати депутатом?

- Одразу хочу наголосити, що я не є тільки представником «Свободи», а є кандидатом від Об’єднаної опозиції. Будемо виходити з цього. Мої ідеологічні погляди не перетинаються з ідеологією «Батьківщини» і Яценюка. Я сповідую націоналістичну ідеологію. Зараз так склалося, що в нас немає іншого виходу, як об’єднувати людей різних ідеологій в єдину команду. Нас об’єднало спільне горе і необхідність прибрати від влади режим «бандюковича» разом з його «нахлєбніками», які керуються з Москви і узурпують всі природні ресурси, які є в Україні, з метою їхнього перепродажу. Очевидно, що в їхніх планах, або залишити територію України, або перетворити народ у рабів.

- Напевно, у вас уже є плани щодо виборчої кампанії і, наскільки я розумію, Ви налаштовані на перемогу?

- Так, звичайно. Я не прийшов сюди просто підняти рейтинг «Свободи» чи «Батьківщини». Я прийшов сюди перемогти. Це однозначно. Для мене немає жодних сумнівів, що я переможу, тому що розумних людей більшість, а не меншість. Розумні люди бачать до чого зараз доведена країна та народ. Чим далі йде «покращення», а насправді реальне погіршення. Конкретний приклад по Глухову – це висока ціна водопостачання в місті. Це явно здирницькі тарифи. Гроші невідомо куди йдуть та невідомо чим мотивуються. Місцева влада хоче набити собі кишені якомога більше. Це просто жахіття. Я тільки зараз почав вивчати ситуацію, яка є в Глухові. Приємно лише одне, що тут більше вивісок українською мовою, аніж я сподівався. Це лише одна приємність.

Для мене немає жодних сумнівів, що я переможу, тому що розумних людей більшість, а не меншість

- Що Ви думаєте про головного Вашого конкурента, і, як здається, фаворита перегонів, Андрія Деркача?

- А хто назвав його фаворитом? Я вважаю, що він аутсайдер, і лише тому, що він член Партії регіонів. Нормальна людина не може бути членом Партії регіонів. Тому я не називав би його фаворитом.

- Принаймні він є фаворитом по активності ведення передвиборчої кампанії на даний момент…

- Якщо він веде активно свою передвиборчу кампанію, коли це заборонено - то це тільки доводить те, що він бандит, він представник кримінально-олігархічного клану. Він є промосковський ставленик тут, місцевий царьок, якому ми дуже швидко скажемо "до побачення". Він відповість повністю за свою діяльність.

- Ваші прогнози на 28 жовтня: результати виборів по Україні та по Глухівському округу.

- По округу я ще не можу зробити конкретних прогнозів. Очевидно, що тут будуть фальсифікації і дуже потужні. Мені сьогодні стало відомо про вибори мера Глухова у 2006 році, коли за опитуваннями переміг кандидат від «Батьківщини», а Деркач зробив так, що переміг його ставленик. Загалом по Україні є два варіанти розвитку подій. Якщо ще лишилася крапля здорового глузду в очільників Партії регіонів і влади - то вони старатимуться найбільш чесно проводити кампанію і менше фальсифікувати. Якщо в них немає ні глузду, ні розуму, тоді народ візьметься за вили. Я в це вірю, я це знаю,  я в цьому не сумніваюся. Тоді вже народу вирішувати, що буде далі. Це відчуття склалося, коли я проводив зустрічі з людьми, як голова Конотопської організації ВО «Свобода» з підприємцями, простими людьми, селянами. Вони чекають 28 жовтня. Якщо тоді відбудеться те саме, що і у 2004 році, то на мій превеликий жаль, мені здається, що без крові не обійдеться. Я не хочу, щоб це відбулося.

За коментарями звертайтесь:

Оксана Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Сумській області
+38 067 14 20 301
 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
тел.: +38 066 305 51 90;
 

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.