В Сумах скриньки для голосування опломбовані не пластиковими пломбами, а скотчем або папером. Така ситуація практично на всіх дільницях.

Спостерігачі ОПОРИ відмічають масове пломбування скриньок для голосування папером. При цьому, дільничні комісії пломбували хто як зумів: єдиного підходу не спостерігається.

Наприклад, в школі №25 розташовані дві дільниці: № 590982 та №590983. На першій  на скриньках лише з одного боку скотчем прикріплено папір із печаткою ДВК. На другій - з обох боків скриньки опломбовані папером, більш схожим на документ: із підписами всіх членів ДВК та печаткою. На дільниці №590974 скриньки були опламбовані лише з одного боку пластиковими пломбами. А з іншого просто прикріплений скотч. Після зауваження спостерігачів члени ДВК додали папір з печаткою.

news 15

На фото: Скриньки на дільниці №590974 опломбовані лише з одного боку.

Як пояснила ОПОРІ голова Сумської міської виборчої комісії Світлана Ревякіна, така ситуація із пломбами виникла через брак коштів. Тому ТВК прийняла рішення на кожну комісію видати лише по дві пластикові пломби і рекомендувала використати їх для переносних скриньок. Стаціонарні ж скриньки було рекомендовано опломбувати папером, на якому зазначити прізвища всіх членів ДВК, їх підписи, а також почтавити печатку.

В день голосування 15 листопада в Сумах на дільницях працюють короткотермінові спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА та дві мобільні групи.

За коментарями звертайтеся:
Ірина Стегній,
прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+380663055190,[email protected]
 
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
 
Довідково:                                                                                                                             

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» дляAndroid.