Як повідомляє Максим Данильченко, громадський спостерігач Громадянської мережі ОПОРА, в Сєверодонецькій міській виборчій комісії йде формування протоколу про встановлення підсумків голосування, а на 17 листопада заплановано офіційне оприлюднення результатів голосування.

За попередніми  результатами голосування перемогу у м. Сєверодонецьку здобув Валентин Казаков, який набрав 62,38% (15 641) голосів виборців. Його опонент, Володимир Грицишин набрав 37,62% (9433) голосів сєверодончан. Всього до списку виборців міста Сєверодонецьк для голосування у другому турі включено 93 547 виборців (з них 2024 включено до списків за місцем перебування). При цьому, кількість виборців, які взяли участь у голосуванні, дорівнює 26 066 чоловік. 992 бюлетені були визнанні недійними. Таким чином, явка виборців у м. Сєверодонецьку склала 26,8%.

rezultati golosuvanya po dilnicyam i okrugam

У день голосування до виборчої комісії надійшли дві скарги. Одна з приводу розміщення передвиборчих агітаційних матеріалів (білбордів) у заборонений законом час, а саме 14 листопада у «день тиші». Ця скарга, рішенням комісії була направлена для розгляду до Сєверодонецького міського відділу поліції.

Scaraga z privodu bilbordiv

Друга скарга була від спостерігача на посаду Сєверодонецького міського голови Володимира Грицишина. Вона стосувалося дій дільничної виборчої комісії №441182. Заявник вважав, що під час підрахунку голосів були різні порушення з боку членів цієї дільничної комісії, а саме не було оголошення змісту бюлетеня та його не демонстрували іншим учасникам підрахунку голосів, а також, на погляд заявника, була порушена процедура пакування бюлетенів з боку голови дільничної комісії.

Ця скарга, Сєверодонецькою міською виборчою комісією була повернута без розгляду суб’єкту звернення, оскільки була оформлена без додержання вимог законодавства.

«Скарга була неправильно оформлена, та не вистачало необхідних документів, ми її повернули заявнику. Чекали сьогодні, що заявник можливо знову принесе цю скаргу з необхідними виправленнями, але заявник так і не приніс на цей час повторно свою скаргу», - прокоментував цю ситуацію Олександр Урядов, голова Сєверодонецької міської виборчої комісії.

Scarga z privodu falcificacii

Крім того, до Сєверодонецького міського відділу поліції в день голосування надійшло 9 заяв з приводу порушень виборчого законодавства. Найпоширенішою причиною звернення до поліції були конфлікти з приводу реєстрації представників ЗМІ та спостерігачів. Таких звернень було 3. Дві заяви стосувались розміщення передвиборчих агітаційних матеріалів, які повинні були зняти ще в п’ятницю, 13 листопада. Одне повідомлення стосувалося того, що виборець зробив фото власного бюлетеня у виборчій кабінці. Після фіксації цього факту виборець власноруч видалив фото. Одна заява була подана з приводу проведення мітингу біля міської виборчої комісії в день голосування. Згаданий мітинг стосувався затримок по виплаті заробітної плати на одному з підприємств міста. Але заявник вирішив, що такий захід організовано на підтримку одного з кандидатів.

 

 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково: Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.