27 листопада 2015 року о 10:00-12:00 відбудеться публічна дискусія Громадянської мережі ОПОРА щодо підсумків першого року роботи Парламенту восьмого скликання. Захід відбудеться у прес-центрі інформаційного агентства УКРІНФОРМ (Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16, 2 поверх).

Під час заходу експерти Громадянської мережі ОПОРА оприлюднять висновки щодо кількісних та якісних показників роботи парламенту й окремих народних депутатів за підсумками першого року роботи, результати моніторингу парламентських комітетів за критеріями відвідуваності та прозорості діяльності. А ведучі телепрограми «Дорогі депутати» презентують відеодайджест про депутатські курйози і найяскравіші миті парламентського життя за останній рік.

Також експерти Лабораторії законодавчих ініціатив, Інтерньюз-Україна та Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво» розкажуть про ефективність організації законодавчого процесу та його публічного висвітлення, а також новації у співпраці між громадськими організаціями та співробітниками секретаріатів комітетів Парламенту. Результати роботи року Верховної Ради обговорять народні депутати, політичні експерти та громадські активісти.

Спікери заходу:

  • Ольга АЙВАЗОВСЬКА, координатор виборчих і парламентських програм Громадянської мережі ОПОРА;
  • Олена РИБІЙ, керівник проекту ОПОРИ РАДА;
  • Ігор КОГУТ, директор Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», голова Ради Лабораторії законодавчих ініціатив;
  • Євген РАДЧЕНКО, директор з розвитку, Інтерньюз-Україна;
  • Едуард РАХІМКУЛОВ, заступник директора Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво»;
  • Юрій ЛІСОВСЬКИЙ, експерт Громадянської мережі ОПОРА;
  • Анатолій БОНДАРЧУК, аналітик Громадянської мережі ОПОРА;
  • Олександр ЗАСЛАВСЬКИЙ, експерт Лабораторії законодавчих ініціатив;
  • Андрій САЙЧУК і Тетяна КОЗИРЄВА, ведучі телепрограми «Дорогі депутати».

Реєстрація на захід обов'язкова і відкрита до 12:00 26 листопада. Організатори підтвердять участь обраним учасникам, кількість місць обмежена.

Захід здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа.

Довідково:                                                                                                                                                  
Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні.